Ny lov som får store konsekvenser for deg om du blir syk….

Categories Blogg

Om to uker skal Stortinget vedta en ny lov som kan få store konsekvenser for deg dersom du blir syk.
Nå sier både Kreft- og Legeforeningen og en samlet opposisjon at den nye loven bryter med både menneskerettighetene og EØS-avtalen.

“Den nye loven gir nemlig ikke enkeltindivider en lovfestet rett til en individuell vurdering av hva som vil være den beste behandlingen for hver og en. I lovforslaget står det derimot at avgjørelsene skal tas på gruppenivå.

Så dersom en medisin får nei fordi den ikke virker godt nok på pasientgruppen, mens det viser seg at den likevel virker godt på deg, så vil du etter den nye loven ikke ha krav på å få denne medisinen.

Det får en samlet opposisjon til å slå alarm.

– Og vi er redd for at dette kan være en ny Nav-skandale på helsefeltet som man ikke har gjort en ordentlig vurdering av, sier Ingrid Stenstadvold Ross.”

Les mer HER

Når jeg leste hva som ble skrevet på TV2 var det med engang mye som rørte seg inni meg. Den opplevelsen av å ikke få dekket nødvendig behandling har vi snart slitt med i 3 år nå. Sikker på mange sliter mer enn oss, men vi har valgt å be om hjelp – være offentlige. For vi hadde aldri klart dette uten støtte av medmennesker.
Vi er mange som står sammen i denne kampen. Men det at en medisin virker på noen og ikke alle er jo så kjent. Dette har vi iallefall merket godt i forhold til epilepsi medisiner. Ikke alle virker likt. Og det samme gjelder jo medisinsk Cannabis. Men ialledager, at de ikke skal ta hensyn til at det er individuelt hvordan de virker er sjokkerende og skremmende…

Hva er i ferd med å skje med velferdsnorge ? Er det på tide vi får øynene mer opp for helseforsikringer som i flere andre land. De kan t.o.m benytte helseforsikringer å få dekket behandling med medisinsk Cannabis. Forsikringer som kan dekke våre behandlinger er unikt, Zarah Angelica fikk ikke forsikring når hun ble født. Hun ble født pasient, ingen ville forsikre henne. Nylig spurte jeg om en forsikring som kan hjelpe å dekke kostnader i forbindelse med dødsfall, begravelse o.l – men ingen forsikring for det heller. Ulykke fikk hun, så det var nå iallefall en trygghet. Men for en redning det hadde vært om hun var forsikret, og man kunne benytte forsikringen til å få dekket behandlingen hun trengte.

Når jeg leser om alle type medisiner som kanskje ender opp med å bli veldig kostbare for hvert enkelt menneske tenker jeg med engang på medisinsk Cannabis som behandling. Dette er jo ikke en billig behandling, men hva om den ble mer tilgjengelig her i landet ? og det kunne bli lovendringer på det.

Tenk på den fantastiske medisinplanten som virker for så utrolig mange sykdommer. Ingen tvil om at mange kunne byttet ut det de i dag bruker. Selv om den ikke er en magisk plante (noe jeg velger å kalle den), så velger jeg å kalle den bredspektret. Den virker jo på så utrolig mye forskjellig. Jeg tenker også på hvor villig denne planten er til å vokse, bli dyrket frem – og hvor rimelig det er om dette gjøres. Hvorfor kan ikke Norges land tenke nytt ? Begynne å dyrke dette som medisin som i mange andre land.

Hvis det nå blir en ny skandale innenfor helse og behandling er det på tide å også gjøre positive endringer også. Hva med å åpne sitt hjerte for medisinsk Cannabis ! så kan det iallefall skje noe positivt midt oppi stormen. Vi vet jo det forskes mest på bivirkninger og negative ting med denne planten, på tide å bruke mer ressurser å forske på de positive egenskapene flere opplever. Jeg leser uttallige historier om nytten folk har av denne behandlingen, og har vel blitt i overkant interessert pga jeg selv ser hvilke effekt det har på vår datter og mange andre vi kjenner som behandles med den.

La oss benytte muligheten til å heie frem denne behandlingen midt i skandalen vi kanskje står oppi.
Vi får jo inderlig håpe det ikke er tilfelle, at de bruker sunn fornuft den 13.desember.

Det er forferdelig å tenke på hvor mange som kan bli rammet om dette skal skje. Vi selv har 15.000,- i måneden/ 180.000,- i året som vi ikke får dekket.
Vi jobber på i ett for at ikke kronene skal stoppe å “rulle” pga da er vi fortapt. Men hvor lenge kan vi klare dette kjøret?….
Kjenner du ikke til saken vår kan du lese mer på Spleisen HER
Vi er uendelig takknemlige for alle bidrag og delinger.

Utenom behandlingen har vi også andre utgifter i forbindelse med sykdom som ikke dekkes. Det er dyrt å være syk, eller ha syke barn. Og at de som allerede ligger nede skal trampes på er mishandling fra landet vårt syns jeg. Det er ufattelig hvor mye man går igjennom oppi sykdom, det å klare å kjempe i tillegg er det få som har overskudd til. At de svakeste i samfunnet vårt er de alt går utover viser hvilke feige kyniske oppblåste lite medmenneskelige innesnødde kalde maktsyke folk det er som påvirker styringen her til lands. Fælt å si det, men man håper jo virkelig de får oppleve å være den svake engang. For det er uvirkelig hva de finner på å gjøre, og hvordan pengesekken fordeles. Slik ting fungerer er langt i fra kjærlighet. Det er ett stort skille på menneskers velvære/livskvalitet her i landet. Og de som har det verst, er de man ikke hører så mye i fra. De gir ofte opp, de har ikke krefter til å kjempe. Mange har t.o.m autoritetskrekk. Så bakom veggene i husene der ute er det mye triste skjebner som aldri blir hjulpet eller hørt om. Får håpe vi kan kjempe alles kamp sammen om ett bedre Norge..

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *